10 ingrediente esenţiale pentru un grătar reuşit

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Sezonul grătarelor a început, așa că aprovizionează-te cu tot ce ai nevoie ca să obții cele mai savuroase mese în aer liber. Dacă vrei să gătești ca un bucătar profesionist, am făcut o listă de ingrediente care îți vor fi de folos.

Citeşte şi: (VIDEO) Un grătar uriaș de 40 de tone a fost scos la vânzare

1. Mai multe tipuri de sare
Orice bucătar, amator sau profesionist, știe că nu poți găti fără sare. Aceasta pune în valoare gusturile alimentelor. Ei bine, când e vorba de grătar, există mici secrete în ceea ce privește acest ingredient: sărează carnea și înainte și după ce o arunci pe grătarul încins, dar nu oricum: înainte presară sare Kosher peste ea, iar la sfârșit, sare de mare.

2. Condimente potrivite
Pe lângă sare, secretul unei fripturi sau unor legume reușite la grătar constă în condimentele folosite. Paprika afumată, pudră de ceapă și de usturoi, piperul negru proaspăt măcinat – ține-le pe toate aproape.

3. Sos pentru grătar
Sosul de Barbecue se găsește peste tot și nu trebuie să-ți lipsească din coșul pentru grătarele de vara asta. Îți dăm însă un sfat: dă-i o notă personală cu puțină zeamă de fructe sau de lămâie. Îi dai astfel un gust unic.

Citeşte şi: Altfel de carne la grătar: Cum să faci frigărui perfecte

4. Cafea măcinată
Dacă vrei să încerci și altfel de rețete pentru grătar, cafeaua măcinată este un ingredient la care să te oprești. Freacă bucățile de carne cu 1-2 linguri de cafea și aruncă-le cu încredere pe grătar.

5. Oțet de mere și suc de mere
Poate te întrebi ce caută aceste două ingrediente pe lista de cumpărături pentru grătar. Ei bine, să știi că sunt niște arme secrete dacă vrei să gătești carne de porc. Bucătarii profesioniști injectează oțet de mere sau suc de mere în carne înainte să o pună pe grătar, pentru a o face mai moale. De asemenea, acestea două sunt și ingrediente de bază pentru sosurile și marinadele pentru grătar.

6. Pudra de chilli
O poți folosi în special în sosuri, dar și ca să îți condimentezi carnea și legumele. Dacă îți place mâncarea picantă, asigură-te că ai și acest condiment la îndemână.

Citeşte şi: Cum se gătește sănătos carnea la grătar

7. Unt nesărat
Chiar dacă prepari carnea la grătar, asta nu înseamnă că nu ai nevoie de puțin unt. Folosește-l ca să adaugi puțină consistență sosurilor, dar și ca să ungi friptura după ce ai scos-o de pe grătar.

8. Condimente pentru grătar
Bineînțeles, ca să economisești timp, îți poți cumpăra un mix de condimente gata preparat, iar apoi îl poți adapta conform gusturilor tale.

9. Chimion
Chimionul este o prezență obișnuită în preparatele mexicane, nord-africane și indiene, iar aroma sa ușor afumată îl face minunat pentru grătare.

10. Gemuri și jeleuri
Probabil te gândești acum – ce au de-a face cu grătarul? Ei bine, poți fi creativ și le poți folosi pentru sosuri.

Citeşte şi: Cercetătorii recomandă o metodă testată de a face carnea la grătar mai sănătoasă


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...