10 beneficii miraculoase ale portocalelor pentru sănătate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Foarte iubite de atleți, portocalele sunt ușor digerabile și oferă o a€œexplozie” de energie. Nutriționiștii chiar recomandă una-două portocale pe zi pentru a te bucura de energie întreaga zi. Portocalele nu-ți oferă numai energie. Ele au și alte beneficii pentru starea de sănătate.

Citeşte şi: (STUDIU) 8 motive pentru care trebuie să consumi citrice

Iată 10 dintre ele:

1. Previn cancerul
Portocalele sunt bogate în substanțe care apără organismul de multiple forme de cancer, inclusiv cancer de piele, plămâni, sâni, stomac și colon.

De asemenea, un studiu recent realizat în Japonia relevă faptul că vitamina A din portocale previne apariția cancerului la ficat.

2. Previn bolile renale
Sucul de portocale reduce riscul apariției bolilor renale și a pietrelor la rinichi.

3. Reduc colesterolul
Bogate în fibre solubile, portocalele sunt indicate pentru reducerea colesterolului. Beneficiile se extind și asupra sistemului cardiovascular întrucât potasiul, un electrolit mineral conținut de portocală, contribuie la buna funcționare a inimii.

4. Previn bolile
Vitamina C din portocale protejează celulele de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt principala cauză a bolilor cronice precum cancerul sau bolile cardiovasculare. De asemenea polifenolii din portocale protejează împotriva infecțiilor virale.

Citeşte şi: (STUDIU) Află care sunt alimentele ce îți vor stimula la maximum creierul

5. Ușurează constipația
Fibrele din portocale stimulează eliberarea sucurilor digestive, ușurând constipația.

6. Vedere bună
Carotenoidele din portocale, convertite în Vitamina A, protejează organismul de macularea degenerativă.

7. Reglează tensiunea arterială
Flavonoidele din portocale contribuie la reglarea presiunii sangvine, în timp ce magneziului își aduce aportul favorabil în ceea ce privește tensiunea arterială.

8. Protejează pielea
Betacarotenul din portocale protejează celulele de radicalii liberi și previne apariția semnelor de îmbătrânire.

9. Alcalinizeaza organismul
Deși sunt acide, după ce sunt digerate portocalele se transformă în minerale alcaline care echilibrează organismul. Totuși, lămâile sunt cele mai alcaline alimente.

10. Carbohidrați smart
Portocalele, ca de altfel majoritatea fructelor, oferă zaharuri simple, cu un index glicemic mic. Dacă orice indice sub 55 este considerat scăzut, portocalele au 40, ceea ce înseamnă că nu vei avea probleme cu glicemia sau cu kilogramele în plus din pricina lor. Asta, desigur, dacă nu mănânci prea multe deodată.

Citeşte şi: 8 alimente pe care le credeai sănătoase, dar îţi fac rău


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...