Vitali Kliciko și-a depus candidatura pentru funcția de primar al Kievului

by Genko Genko

Deputatul ucrainean și lider al partidului UDAR, Vitali Kliciko, și-a depus miercuri candidatura pentru funcția de primar la Kievului.

Kliciko, unul dintre cei mai importanți activiști politici de pe ”Euromadain” își depusese inițial candidatura pentru funcția de președinte, ulterior el s-a retras din cursă în favoarea omului de afaceri Petro Poroșenko.

Fostul campion mondial la box profesionist a declarat că principalul său obiectiv este de a înlătura toate barierele care împiedică astăzi capitala Ucrainei să fie un oraș prosper.

”Prima noastră prioritate este lupta împotriva corupției. Crearea unei modalități transparente de formare a bugetului și concedierea funcționarilor corupți. Apoi dorim să redăm puterea comunităților. O a doua prioritate o constituie atragerea investițiilor, străine și autohtone. Iar cea de-a treia prioritate este cheltuirea banilor publici în favoarea cetățenilor”, a spus politicianul în cadrul unei conferințe de presă prilejuite de lansarea în campania electorală.

Citește și: (SONDAJ) Poroșenko, lider detașat în preferințele electorale ale ucrainenilor

El a mai spus că își dorește să facă din Kiev un adevărat oraș european, care să servească drept exemplu pentru întreaga Ucraină în procesul său de apropiere de UE.

Alegerile locale în Ucraina se vor desfășura la 25 mai, concomitent cu cele prezidențiale.

CITIȚI ȘI...