Vitali Kliciko, scos din cursa pentru prezideniale de oligarhul Petro Poroşenko

by Genko Genko

Vitali Kliciko, fost campion mondial la box, actual lider al partidului UDAR şi unul din liderii protestelor din Ucraina, care au adus la căderea regimului Ianukovici, a anunţat cu puţin timp în urmă că nu mai candidează la alegerile prezidenţiale.

Vitali Kliciko, fost campion mondial la box, actual lider al partidului UDAR şi unul din liderii protestelor proeuropene din Ucraina, a anunţat sâmbătă că renunţă să mai candideze la funcţia de preşedinte al Ucrainei. Kliciko a declarat că-l va sprijini la alegerile prezidenţiale din 25 mai pe miliardarul Petro Poroşenko, relatează AFP.

„Forţele democratice trebuie să prezinte un candidat unic. Acesta trebuie să fie un candidat care dispune de o susţinere mai largă”, a declarat Kliciko în cadrul Congresului partidului său la Kiev, adăugând că va candida pentru primăria capitalei ucrainene.

Independent aminteşte că Kliciko anunţase iniţial că va candida la prezidenţiale şi era, potrivit sondajelor, unul dintre cei mai populari politicieni din Ucraina.

Iulia Timoşenko, un alt lider al coaliţiei proeuropene de la Kiev nu pare să fie de acord cu Kliciko în susţinerea unui candidat din partea forţelor democratice. Astfel, aceasta şi-a anunţat acum două zile, candidatura pentru alegerile prezidențiale programate pentru 25 mai.

CITIȚI ȘI...