(VIDEO) Voronin afirmă că Leancă trebuia să stea la pușcărie deja de jumătate de an: Există dosar pe cazul BEM

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul PPEM Iurie Leancă trebuia să stea la pușcărie deja de jumătate de an, deoarece a semnat hotărârea Guvernului pentru alocarea a 7,6 miliarde de lei din rezerva Băncii Naționale a Moldovei pentru a acoperi datoriile Băncii de Economii, spune liderul PCRM Vladimir Voronin.

Potrivit lui Voronin, pe acest caz există dosar penal, însă Leancă este favorizat de actuala guvernare.

„Iurie Leancă trebuia să stea la pușcărie deja de jumătate de an. El a semnat hotărârea Guvernului pentru alocarea a 7,6 miliarde de lei din rezerva Băncii Naționale a Moldovei pentru a acoperi datoriile Băncii de Economii. Este dosar și nu știu cu ce ocazie i-a fost permis să participe la alegerile parlamentare. Te uiți la el și îți este jale”, a declarat Voronin în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune N4.

Liderul comuniștilor spune că în loc să stea în fața anchetatorilor și să spună câți bani a primit pentru această operațiune, lui Leancă i s-a oferit o nouă funcție.

„Dosar pe cazul BEM este, unde figurează toți cei care au semnat hotărâre de Guvern și au sustras banii statului pentru a închide datoriile BEM, de unde tot ei au furat. Vedeți ce favoruri are Leancă în Parlament. Candu a instituit din capul lui un comitet pentru relațiile cu Uniunea Europeană. În loc să stea în fața anchetatorilor și să spună câți bani a primit pentru această operațiune, Leancă are funcție de stat”, a mai spus Voronin.

Amintim că, pe 25 septembrie 2014, guvernul Leancă a decis să-şi asume responsabilitatea pentru o serie de acte legislative. În această listă, în contextul amendamentelor propuse la buget în ceea ce priveşte compensaţiile pentru producătorii de fructe care au avut de suferit de pe urma embargoului impus de Rusia, foarte discret a nimerit şi modificări la o serie de legi pentru reglementarea sectorului bancar. Principala modificare a fost de a împuternici guvernul să ofere garanţii de stat Băncii Naţionale. Aceste garanții au fost transformate în garanții de stat, banii urmând a fi restituiți de cetățeni.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...