(VIDEO) Usatîi: Dodon într-adevăr utiliza pseudonimul „Kremlinovici”. Am arhiva în telefon

by D M

Președintele Igor Dodon într-adevăr utiliza pseudonimul „Kremlinovici” în unul dintre telefoanele pe care le deținea anterior, susține Renato Usatîi, primar de Bălți și candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova. Usatîi a făcut aceste declarații în contextul apariției unor investigații jurnalistice care vorbesc despre rapoartele lui Dodon cu Moscova, utilizând pseudonimul „Kremlinovici”.

„Acest Blackberry pe care el îl utiliza l-am avut și eu. Într-adevăr el utiliza acest pseudonim. Eu eram ‘Lavrenti’, iar el era ‘Kremlinovici’”, a dezvăluit Usatîi în cadrul unei dezbateri electorale de la Pro TV.

Usatîi îl acuză pe Dodon că „minte” atunci când susține că nu a avut un astfel de pseudonim.

„El minte. Pentru că utilizând acest pseudonim a comunicat și cu mine. Eu am toate telefoanele păstrate și voi arăta public dacă va spune că nu e al său”, a mai menționat acesta.

O investigație RISE Moldova, în colaborare cu Centrul „Досье”, a scos la lumină conexiuni strânse dintre Igor Dodon, candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova, cu securitatea de la Moscova.

Potrivit jurnaliștilor RISE, în procesul de documentare a investigației, au descoperit că în inima Chișinăului, la doar câteva sute de metri de Președinție, se află biroul unui grup de consultanți politici veniți de la Moscova. Pe la acest birou trec, periodic, deputați ai fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, dar și fostul asistent al prim-ministrului Ion Chicu.

Unii politicieni de la Chișinău colaborează de ani buni cu astfel de consultanți ruși, iar Igor Dodon își coordonează până și discursurile de la forumurile internaționale cu autoritățile de la Kremlin, mai scrie sursa.

În comunicarea cu aceștia, Dodon utiliza un telefon Blackberry pe care figura cu pseudonimul „Kremlinovici”, scrie cotidianul.md.

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu