(VIDEO) SUA: În spatele acțiunilor din estul Ucrainei stau serviciile speciale rusești

by Genko Genko

Asistentul Secretarului de stat american John Kerry, Victoria Nuland, a acuzat Rusia că ar orchestra cu minuțiozitate elementele separatiste din estul Ucrainei.

Conform ”Vocea Americii”, în timpul unei ședințe a Comisiei Helsinki, Nuland a declarat că în atacul asupra sediilor instituțiilor administrației din orașele din estul Ucrainei se vede ”mâna Moscovei”.

”Evenimentele din estul Ucraineni nu sunt deloc spontane. Aceste incidente conțin toate caracteristicile unei campanii orchestrate de Rusia. Campania incită la sabotarea statului ucrainean, la acțiuni de separatism, și este făcuta la cererea și cu ajutorul serviciilor de securitate ruse”, a acuzat oficialul american.

Citește și: (AUDIO) Dovada că cetățeni ruși sunt implicați în acțiunile separatiste din Ucraina

Reprezentata diplomației americane a adăugat că SUA se vor implica activ în susținerea Ucrainei, pe plan financiar, împreuna cu Uniunea Europeană și FMI, iar pe plan militar – printr-o consolidare a forțelor NATO din regiune.

Totodată, Nuland a avertizat și asupra acțiunilor care se petrec în Crimeea, care ar contraveni flagrant drepturilor omului. Ea a venit și cu exemplu activistului tătar din regiune, care a fost ucis de activiștii pro-ruși din regiune.

CITIȚI ȘI...