(VIDEO) O aplicație iPhone vă ajută să faceţi o cafea perfectă

by Genko Genko

Iubitorii de cafea se pot relaxa știind că modul în care prepară cafeaua este corect. Dacă nu, noua aplicaţie gratuită pentru iPhone, Brewseful, vă ajută să obţineţi o cafea perfectă, în funcţie de preferinţe, scrie Daily Mail.

Aplicația gratuită este un cronometru care sfătuiește oamenii cât timp trebuie să lase la fiert boabele, cât de multă apă trebuie să utilizeze sau când să amestece în ibric, pentru a avea parte de cea mai gustoasă cafea.

Brewseful este conceput pentru iubitorii de cafea care folosesc diferite soiuri de boabe, nu și pentru cei care sunt mulțumiți de o cafea simplă în care adăugă apă clocotită la o linguriță de cafea instant.


După ce aţi selectat tipul de boabe folosit, mărimea granulelor măcinate şi dimensiunea ceştii, aplicaţia vă anunţă prin diferite alarme sonore ce trebuie să faceţi pentru ca procesul de preparare să fie corect.

Aplicația vă spune exact care este cantitatea ideală de apă pentru un anumit tip de boabe şi pentru dimensiunea ceştii folosite. După ce a calculat această cantitate, aplicaţia vă anunţă printr-o alarmă când trebuie să turnaţi cafeaua în apă, cât trebuie să fiarbă, cât timp trebuie lăsată să se „aşeze” şi când să amestecaţi în cafea.

Aplicaţia a fost creată de Kevin Zweerink, student la grafică la Colegiul de Artă al Institutului Maryland.

CITIȚI ȘI...