(VIDEO) Luare de ostateci la Botanica! În cadrul operațiunii de eliberare bărbatul a fost împușcat mortal

(VIDEO) Luare de ostateci la Botanica! În cadrul operațiunii de eliberare bărbatul a fost împușcat mortal

Un bărbat originar din Telenești a fost transportat la spitalul de urgență, fiind împușcat de oamenii legii în cadrul unei operațiuni de eliberare a ostatecilor. Potrivit oamenilor legii, apartamentul acestuia din sectorul Botanica al capitalei urma a fi percheziționat pe două cauze penale: „huliganism” și „furt de documente”. Acesta însă s-a încuiat, refuzând să permită angajaților poliției să intre în apartament și a declarat că membrii familiei sale – doi copii, concubina și soacra sa, sunt luați ca ostatici.

Astfel, a fost creată o celulă de criză, a fost pornită o cauză penală adăugătoare pentru „luare de ostateci” și s-a apelat la brigăzile cu destinație specială „Fulger”.

„Au fost chemate două grupe de asalt și a fost adoptată hotărârea de a intra în forță în acest apartament pentru a salva și a înlătura de la pericol membrii familiei. La momentul intervenției, persoana bănuită a opus rezistență vehementă, fiind înarmat cu un cuțit, o armă asemănătoare cu sabia și, în momentul în care a încercat să se intre, a atacat polițiștii”, a declarat șeful Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pînzari, în cadrul unui briefing de presă.

Acesta a precizat că în timpul luării cu asalt a locuinței, a fost aplicată arma de foc, bărbatului fiindu-i provocate leziuni corporale. Imediat, medicii de la SMURD i-au acordat ajutor special, acesta însă a decedat ulterior la Spitalul de Urgență.

Alexandru Pînzari a mai menționat că cele patru persoane luate ca ostateci, nu au avut de suferit, iar unul dintre polițiști a suferit o tăietură.

Bărbatul nu a fost la prima abatere de la lege, fiind anterior judecat de șapte ori, inclusiv pentru furt, jaf, tâlhărie și alte infracțiuni grave și deosebit de grave.

0