(FOTO şi VIDEO) Locuri ciudate în lume, bântuite de fantome

by Genko Genko

Suntem obişnuiţi cu castele bântuite de fantome – avem şi în România cel puţin unul – case părăsite unde nălucile îşi fac de cap, ruine printre care umblă îmbrăcaţi în giulgiu cei plecaţi demult pe lumea cealaltă.

Se vorbeşte mai puţin despre arătările care bântuie prin păduri (şi la noi sunt prezente), cimitire, văi întunecate, trecători neumblate şi alte locuri unde nu te aştepţi să auzi decât urletul lupilor. Portalul Mixtuff aminteşte câteva dintre locuirile în care fantomele umblă în aer liber.

Câmpul de lupta de la Gettysburg, Pennsylvania, SUA

În luptele care au avut loc aici la 3 iulie 1863, istoria relatează că şi-au pierdut viaţa între 46.000 şi 51.000 de militari. De atunci, unii călători relatează ca au văzut apariţii fantastice, au auzit cadenţa soldaţilor în marş, focuri de armă, vociferări şi chiar explozia obuzelor, arată Ghost Hunting Theories.
Cattura
Se zice că scepticii care au vrut să sondeze locul au făcut îngroziţi stânga-împrejur. Dar, fireşte, nu-i este nimănui interzis să mai încerce o dată.

Aokigahara, „Pădurea Sinucigaşilor”, muntele Fuji, Japonia

Legenda spune că în această pădure au dispărut mulţi oameni, dar este greu de precizat dacă ei au fost cu adevărat sinucigaşi şi s-au dus acolo ca să nu se mai întoarcă niciodată sau sunt simpli rătăciţi care n-au mai găsit drumul înapoi. Fireşte, legenda reţine mai mult partea senzaţională a lucrurilor.
[youtube link=”http://youtu.be/4FDSdg09df8″ width=”590″ height=”315″]
Cert este că cine cercetează locurile are ocazia să fie întâmpinat de surprize dizgrațioase: cranii şi schelete. Mai mult, unii au auzit gemete şi plânsete. Uneori, apar şi năluci, dar dispar când te apropii de ele.

Poiana din pădurea Hoia-Baciu, România

Legenda spune că într-o poiană circulară din pădurea Hoia-Baciu aflată în judeţul Cluj, un vânător dintr-un grup s-a pomenit zgâriat la braţ de un obiect apărut din senin. Pomii erau departe de mijlocul poienii şi nimic nu lăsa să se înţeleagă provenienţa obiectului.

De atunci, se zăresc lumini ciudate printre copacii din pădure şi se aud glasuri de femei, chicotind. Arătări dintre cele mai ciudate s-au ivit în numeroase rânduri, iar un biolog care-şi făcea acolo cercetările în 1960 a văzut un OZN pe care l-a şi fotografiat.
[youtube link=”http://youtu.be/UEOtWxlVleM” width=”590″ height=”315″]
Pădurea, cu suprafaţa de 250 hectare, este adesea citată ca fiind un adevărat Triunghi al Bermudelor din România, locul misterios unde dispar oameni, iar vocile lor răsună uneori dacă ai curajul se te avânţi. În toiul nopţii, poţi distinge gemetele unui cioban, care ar fi dispărut în desişul pădurii cu o turma de 200 de oi.

Cimitirul Bachelor’s Grove, Illinois SUA

Cândva aici era locul de promenadă al riveranilor, care apreciau peisajul încântător şi frumuseţea lacului din apropiere. Pe măsura extinderii cimitirului au început să circule legende despre luminile multicolore şi mulţimea de fantome care bântuiau zona.
Cattura
Un observator atent poate să vadă, în timp, că fabulaţia acestor istorioare se complică din ce în ce, adăugându-se de la un an la altul noi detalii. Dar localnicii sunt încântaţi să asculte aceste tradiţii şi să le transmită din gură în gură, cu atât mai mult cu cât asta atrage curioşii, ba poate şi turiştii.

Insula Păpuşilor, Mexic

Pe insulă a locuit cândva un om singuratic. El auzise că acolo s-a înecat o fată, ale cărei glasuri se aud din uneori răsunând din ape. Emoţionat, omul a simţit nevoia să liniştească dispăruta şi i-a confecţionat o păpuşă.

De atunci, cât a trăit omul nu s-a ocupat doar cu confecţionarea păpuşilor, cu care a acoperit aproape întreaga suprafaţă a micuţei insule.
[youtube link=”http://youtu.be/co4HumXqjiY” width=”590″ height=”315″]
O echipă de filmare a vizitat insula în zilele noastre şi susţine că atmosfera este atât de apăsătoare, încât simţi cum te furnică pielea. Misterul este cu atât mai mare, cu cât legendele se ţin lanţ, unii pretind că proprietara păpuşilor vine noaptea să le viziteze, dar accesul pe amplasament nu-l are nimeni, insula fiind proprietate privată. Proprietarul este convins că numai misterul îi măreşte faima.

Cu atât mai senzaţional este să survolezi insula într-un elicopter închiriat şi să fotografiezi de sus miile de păpuşi.

CITIȚI ȘI...