(VIDEO) Harta ”punctelor fierbinți” din estul Ucrainei

by Genko Genko

Situația în estul și sudul Ucrainei rămâne, în continuare, extrem de tensionată. În timp ce forțele armatei ucrainene au luptat timp de câteva zile pentru restabilirea ordinii constituționale la Slaviansk și Kramatorsk, separatiștii câștigă tot mai mult teren la Lugansk și Donețk.

Cei de la postul ucrainean de televiziune TSN au relizat o hartă cu cele mai ”fierbinți puncte” din estul Ucrainei. În Slaviansk și Kramatorsk forțele armate încă nu au recâștigat controlul în proporție de 100%, confruntări izolate între separatiști și armată înregistrându-se și acum.

Administrația orașului Mariupol rămâne sub controlul separatiștilor, în orașul de pe litoralul Mării Azov producându-se sâmbătă ciocniri violente între armată și separatiști.

În Gorlovka, Krasnoarmeisk, Makeevka, Harțizk și Konstantinovka, sediile administrațiilor locale și cele ale structurilor de forță se află sub controlul separatiștilor.

O situație similară este și la Lugansk, în timp ce mai multe clădiri ale administrației din Donețk sunt ocupate de adepții așa-zisei ”Republici Populare Donbass”.

Totodată, o intensificare a acțiunilor separatiste în estul Ucrainei, precum și Herson sau Nikolaev, se așteaptă în zilele de 8 și 9 mai, conform autorităților de la Kiev.

CITIȚI ȘI...