(VIDEO) Ghimbirul, medicamentul bun la toate. Află cum să-l foloseşti şi la ce ajută

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pe lângă calitățile afrodisiace incontestabile, știute de toată lumea, studii recente realizate la Universitatea din Columbia au arătat că ghimbirul vă ajută să pierdeţi din kilogramele în plus. Acesta conţine gingerol, care îi dă aroma iute şi picantă şi care stimulează arderea grăsimilor, eliminarea deşeurilor, toxinelor şi a apei în exces din organism.

Ghimbirul are o aromă înţepătoare şi iute, cu o prospeţime ce caracterizează citricele, este folosit în salate, sosuri, băuturi şi dulciuri. Se întrebuinţează rădăcina plantei de ghimbir care este bogată în uleiuri eterice, dizaharide, fibre, vitaminele B1, B2, B3, A, C, dar şi minerale Mg, Fe, Ca. Conţine, de asemenea, siliciu, care oferă sănătate pielii, părului, dinţilor şi unghiilor.

Ghimbirul este un bun imunostimulator, antiseptic, antiviral echivalent cu usturoiul. În perioada rece a anului îl folosim în profilaxia răcelilor, dar şi în tratamentul acestora. De asemenea, în bronşite, angine, astm bronhic însoţit de tuse seacă, scrie unica.md.

Ghimbirul fluidizează mucusul bronhic şi stimulează circulaţia sangvină, eliminând simptomele de mâini şi picioare reci, scade nivelul colesterolului, micşorează riscul coagulării sângelui şi previne afecţiunile cardiovasculare

Iată câteva metode de utilizare a ghimbirului, o plantă cu proprietăţi miraculoase pentru sistemul digestiv, pentru sistemul imunitar și care ajută şi în caz de inflamaţii în organism, recomandate de doctorul Jaishree Bhattacharjee.

Consumat pe post de aperitiv

Când este consumat înainte de masă, ghimbirul poate crește pofta de mâncare și accelerează arderile din organism. Ușurează procesul de digestie și, deci, îl îmbunătăţește datorită gustului picant. Mai mult, ghimbirul are proprietăţi de detoxifiere.

Ghimbirul atacă răcelile și durerile de cap

Omul de știință a mai adăugat că ghimbirul poate fi folosit și în caz de nas înfundat, dureri de cap și febră puternică. „Sucul proaspăt de ghimbir este folosit pentru a trata tusea și răcelile. Consumat ca atare sau sub formă de decoct, ghimbirul desfundă nasul, vindecă durerile de cap și tratează febra. E bine să pui în ceaiul de ghimbir și busuioc și miere, ca să-i mai atenueze din iuțeală“, recomandă doctorul Jaishree.

Prieten de încrede în călătorii

De ce este ghimbirul un aliat de încredere pentru persoanele care călătoresc mult, nimic mai simplu. Proprietățile acestei plante deosebit de benefică pentru sănătate: ajută la „reglarea enzimelor digestive, care îmbunătățesc asimilarea și transportul substanțelor digestive spre țesuturile organismului“, explică omul de știință Jaishree Bhattacharjee.

Mai mult, atunci când ai rău de mașină, ține o feliuță de ghimbir în gură și vei vedea că senzația de rău dispare.

Bun și pentru calmarea durerilor articulare

Pe lângă faptul că este un remediu eficient pentru întărirea sistemului imunitar, ghimbirul și-a dovedit calităţile și în calmarea durerilor articulare și musculare. Amestecă pudră de ghimbir cu câteva picături de ulei de ricin și masează zona dureroasă. Este un tratament rapid pentru a trata gâtul înțepenit și durerile de articulații ori cele reumatismale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...