(VIDEO) Elicopter prăbușit în timpul unei ședințe foto la New York. Cinci oameni au murit

(VIDEO) Elicopter prăbușit în timpul unei ședințe foto la New York. Cinci oameni au murit

Cinci oameni au murit după ce un elicopter s-a prăbușit în East River, la New York. Doi dintre pasageri au murit pe loc, alți trei, la spital. Singurul care a reușit să scape a fost pilotul, care a ieșit din elicopter înainte ca acesta să se scufunde în râul care separă Manhattan de Queens și Brooklyn. Aeronava aparținea unei firme de turism și fusese închiriată pentru o ședință foto. A fost declanșată o anchetă pentru a vedea de ce s-a prăbușit aparatul de zbor.

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 19, în nordul insulei Roosevelt din Manhattan. Elicopterul aparține unei firme de turism și fusese închiriat pentru o ședință foto, a scris presa locală.

„Am observat un elicopter roșu care venea cu viteză spre apă. Părea foarte neobișnuit. Apoi s-a apropiat de apă încet, s-a prăbușit și s-a scufundat. Elicea s-a oprit. Părea că vrea să facă o aterizare forțată pe apă, dar într-un minut era complet sub apă. Cineva a ieșit din elicopter. Era într-o barcă de salvare galbenă, țipa după ajutor și dădea din mâini. Dădeam și noi din mâini și strigam că ajutorul este pe drum”.

La fața locului a ajuns scafandri de la paza de coastă, echipaje de poliție, pompieri și numeroase ambulanțe. Operațiunile de salvare au fost foarte dificile. East River este cunoscut pentru curenții puternici și, în plus, se lăsase întunericul. Elicopterul era răsturnat în apă, iar pasagerii erau prinși de scaune cu centurile de siguranță.

Autoritățile au adus reflectoare puternice să ajute echipele de salvare. A fost declanșată o anchetă pentru a vedea de ce s-a prăbușit aparatul de zbor.

0