(VIDEO) Conducerea PL: Votul de azi este al patrulea vot de încredere pentru Dorin Chirtoacă după 2007, 2011 și 2015

(VIDEO) Conducerea PL: Votul de azi este al patrulea vot de încredere pentru Dorin Chirtoacă după 2007, 2011 și 2015

Conducerea Partidului Liberal susține că eșuarea referendumului local privind revocarea din funcție a primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă susține că votul de astăzi înseamnă faptul că dosarele împotriva primarului general al capitalei sunt politice. Aceștia au ținut să mulțumească locuitorii capitalei pentru faptul că le-au auzit mesajul și nu au ieșit la referendumul de astăzi pe care îl consideră „o farsă organizată de socialiști”.

Primarul suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă, a menționat că referendumul privind revocarea sa este un subiect artificial în agenda publică, au prin care s-a încercat sustragerea atenției cetățenilor, „le-au luat din timp” și „au încercat să-i implice în această farsă”.

Vicepreședintele democrat Valeriu Munteanu a menționat că a fost la îndemnâna organizatorilor referendumului să creeze o legendă „că Dorin Chirtoacă este ultra-corupt”, fapt însă care nu a trecut. „În momentul în care locuitorii municipiului Chișinău ar fi înțeles că au un primar corupt ar fi venit toți la vot”, a spus acesta, menționând „o prezență de sub 20%”.

Potrivit liderului PL, Mihai Ghimpu, faptul că lumea nu s-a prezentat la referendum înseamnă că „lumea nu crede în lupta împotriva corupției declarată de Vlad Plahotniuc și a considerat că aceste dosare sunt politice”. „Cineva a anunțat că începe lupta cu corupția. S-a uitat despre furtul miliardului. Dacă lumea credea în minciuna lor astăzi Dorin Chirtoacă era demis. Faptul că azi lumea nu a ieșit la vot înseamnă că lumea a înțeles. Mulțumim stimați cetățeni, indiferent ce limbă vorbiți. Ați luat o decizie față de un om care, apropo, a primit al patrulea vot de încredere din partea cetățenilor, în 2007, 2011, 2015 și 2017”, a mai menționat președintele liberal îndemnând socialiștii să-și dea demisia.

0