Victor Ponta, nemulțumit de Guvernul Gaburici: Sper să nu greșesc

by Genko Genko

Premierul României, Victor Ponta, a declarat că existenţa în Republica Moldova a unui guvern minoritar care depinde de comunişti nu este un lucru care să îl bucure, doarece este „un guvern complicat”, amintind că a lucrat anul trecut foarte bine cu un guvern susţinut de toate cele trei partide pro-europene.

Declarația șefului Guvernului de la București a fost făcută în condițiile în care NATO a decis ca România să găzduiască centre de control și de comandă.

„Prin decizia luată la nivelul NATO România va găzdui cel mai important termen de comandă. România e sigură, pregătită și e un subiect pe care și Iohannis, și eu, și președinții Parlamentului am avut aceeași poziție. Ne-a adus foarte mult faptul că am vorbit aceeași limbă”, a declarat Ponta în cadrul unei emisiuni.

Totuși, șeful Guvernului de la București și-a manifestat regretul în legătură cu faptul că Republica Moldova nu se poate bucura de aceeași siguranță.

„E bine că avem un guvern democratic, legitim. Faptul că e un guvern minoritar şi care depinde de comunişti nu e un lucru care să mă bucure. Sper să nu fac vreo greşeală diplomatică, dar eu spun ce gândesc. Am lucrat anul trecut excepţional de bine cu un guvern susţinut de toate cele trei partide pro-europene”, a menționat Victor Ponta.

CITIȚI ȘI...