Veaceslav Platon, despre deputatul PAS Dumitru Alaiba: Un bețiv și un narcoman

by D M
Distribuiti mai departe...

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon îl acuză pe deputatul PAS, Dumitru Alaiba, că ar fi bețiv și ar consuma droguri, amintind că l-a văzut personal într-un local în stare avansată de ebrietate. În acest context, Platon pune la îndoială credibilitatea acestuia, în contextul demersului depus de acesta la Procuratura Generală în privința unor evoluții îngrijorătoare la compania de asigurări Moldasig.

Într-o postare pe contul său de facebook, Veaceslav Platon își amintește că l-a văzut ultima dată pe Alaiba într-un loc care îi aparținea unei jurnaliste de la TV8, fiind într-o stare avansată de ebrietate. În plus, el mai scrie că și prietenii lui Alaiba recunosc că acesta se droghează.

În privința demersului lui Alaiba legat de Moldasig, Platon comentează că acesta a sărit în apărarea averii lui Plahotniuc pe care a obținut în mod ilegal.

În plus, Platon menționează că a auzit că deputatul PAS ar presta asemenea „servicii” pentru bani.

„Persoane din Parlament care cunosc dedesubturile spun că puteți face astfel de demersuri pentru 1000 de euro. Nu vreau să cred asta. Nu vreau să cred că pentru un membru PAS valorile europene sunt doar un paravan în spatele căruia pot face orice, așa cum a făcut la vremea sa Plahotniuc. Că pentru un membru PAS supremația legii, protecția proprietății private și protejarea investițiilor nu sunt doar declarații electorale, dar adevărate valori”, potrivit lui Platon.

El anunță că îi va expedia lui Alaiba documente confirmative care să demonstreze cum Vlad Plahotniuc a preluat ilegal afaceri și acțiuni prin diferite metode, inclusiv șantaj și presiuni. De asemnea, Platon spune că intenționează să discute personal cu Alaiba, deși anticipează că acesta va evita discuțiile.

Amintim că Dumitru Alaiba a depus un demers la procuratură în care vorbește despre un posibil atac raider la Moldasig, sugerând că în spatele acestuia ar sta Veaceslav Platon. El vorbește despre decizia unei instanțe de judecată în baza căreia un acționar minoritar a obținut pachetul majoritar de acțiuni.

„Aceste acțiuni după formă și caracter, par a fi o schemă clasică de preluare ostilă a afacerii (așa-zis atac raider) prin care sunt preluate abuziv și arbitrar acțiunile unei companii, fiind utilizate un șir de scheme frauduloase (inacțiunea sau acțiunile limitate ale regulatorilor, falsificarea documentelor, semnături false, folosirea forţei, sechestrul fizic al companiei, sprijin tacit de la instituțiile de stat care în mod deliberat nu acționează eficient pentru a proteja legislația, utilizarea de hotărâri judecătorești (inclusiv cele ale instanțelor de arbitraj) emise fără motive întemeiate etc)”, potrivit lui Dumitru Alaiba.

sursa: paranteze.md


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.