Urechean, candidat la funcția de președinte chiar dacă știe că nu are șanse

by Genko Genko

Președintele Curții de Conturi, Serafim Urechean, va candida la funcția de președinte al țării, chiar dacă știe că nu are șanse de a câștiga.

Fostul primar al capitalei, care în cadrul alegerilor locale din iunie 2015, atunci când a încercat să obțină un nou mandat la șefia Chișinău, a obținut sub 3% din voturi, a spus că ia în considerare această opțiune.

„Chiar fiind conștient că nu voi câștiga aceste alegeri, dacă va fi iarăși votul geopolitic, o să vin în fața cetățeanului foarte calm și sincer pentru a aduce la cunoștință ce și cum trebuie de făcut în această țară pentru a fi prosperă”, a declarat Urechean în cadrul unei emisiuni de la Radio Sputnik.

El nu a precizat însă dacă va participa din partea PLDM, formațiune care l-a susținut și în cadrul alegerilor locale din 2015.

Până acum, un singur candidat a anunțat că va candida cu siguranță la funcția de președinte. Este vorba despre liderul PSRM, Igor Dodon. De asemenea, și-au manifestat intenția liderul Platformei Demnitate și Adevăr Andrei Năstase, dar și fosta ministră a Educației Maia Sandu.

CITIȚI ȘI...