Un turc și două moldovence riscă ani de închisoare pentru racolarea a trei tinere pe care le-au obligat să se prostitueze

Un turc și două moldovence riscă ani de închisoare pentru racolarea a trei tinere pe care le-au obligat să se prostitueze

Un cetățean al Turciei, împreună cu concubina sa și mătușa acesteia, ambele cetățence ale Republicii Moldova, riscă să petreacă următorii 15 ani după gratii pentru trafic de ființe umane. Procuratura a finalizat urmărirea penală și a expediat dosarul de acuzare a celor trei în judecată.

Potrivit actului de inculpare, în intervalul anilor 2016-2018, sub promisiunea unui loc de muncă bine plătit, inculpații au racolat trei tinere din familii vulnerabile, pe care le-au transportat și obligat să se prostitueze în orașele Antalia și Izmir din Turcia. Pentru a restitui datoriile pentru pașapoarte, la destinație acestea au fost adăpostite în diferite apartamente și obligate să presteze servicii sexuale, deservind până la 10 clienți pe zi.

După câteva luni, activitatea ilegală a acestora a fost deconspirată de poliția turcă, iar fetele deportate acasă.

Cetățeanul turc a fost reținut în Republica Moldova la finele lunii august a acestui an și până în prezent se află în arest. Potrivit informațiilor, acesta este cercetat și de către autoritățile Turciei pentru pentru o serie de infracțiuni, printre care: furt, abuz sexual și amenințare cu armă.

Concubina acestuia este cercetată în arest la domiciliu, iar mătușa ei are interdicție de a părăsi țara.

0