Un polițist din Ungheni, condamnat la 6 ani și 6 luni: Ce l-a obligat pe un copil să facă în iaz

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un polițist a fost condamnat la pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 6 ani și 6 luni, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii în cadrul organelor de drept pe un termen de 7 ani, pentru că și-ar fi bătut joc de un minor pe malul unui iaz din Ungheni.

Potrivit oamenilor legii, colaboratorul IP Ungheni la data de 21 septembrie 2016, exercitând funcţia de șef de post, ofițer superior de sector al IP Ungheni, l-a ssupectat pe minor de furt. Ulterior, l-a reținut şi utilizând cuvinte vulgare în prezența mai multor persoane i-a ordonat să urce în automobilul său personal și l-a condus pe malul unui iaz din raionul Ungheni.

Acolo, l-a impus să se dezbrace până la lenjeria de corp, în prezența mai multor persoane, utilizând cuvinte înjositoare și glume, i-a ordonat minorului să intre în apa rece a iazului pentru a extrage plasele de pescuit.

Auzind refuzul minorului de a intra în apă deoarece este frig, l-a amenințat că-l va îneca în acel iaz sau îl va lipsi de libertate pe o perioadă de 15 zile.

În urma amenințărilor primite, minorul a intrat dezbrăcat în apa iazului, unde s-a aflat o perioadă îndelungată de timp, apoi a ieșit pe la malul opus al iazului, unde deja fiind în stare de inconștiență, a fost scos din apă de către alte persoane și îmbrăcat, după care a fost condus într-un depozit din apropiere, aflându-se în stare de hipotermie și semi-conștiință, „cauzându-i părţii vătămate durere, suferinţe fizice și psihice puternice”.

Procurorii PCCOCS, care au reprezentat acuzarea în instanța de judecată au solicitat aplicarea unei pedepse cu închisoarea pe un termen de 13 ani 10 luni, și drept urmare consideră sentinţa prea blândă şi o vor ataca la Curtea de Apel Bălţi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...