Un deputat rus cere recunoaşterea independenţei Transnistriei

by Genko Genko

În legătură cu ultimele evenimente din Ucraina, un deputat din Duma rusă s-a adresat Ministerului Afacerilor Externe cu cererea de examinare a posibilităţii integrării Transnistriei în Federaţia Rusă.

Deputatul partidului Liberal Democrat din Rusia, Roman Hudeakov, s-a adresat Ministerului Afacerilor Externe cu cererea de a analiza chestiunea recunoaşterii independenţei Transnistriei şi posibilitatea intrării în componenţa Federaţiei Ruse.

Conform agenţiei de presă Regnum, Hudeakov a făcut această solicitare luni, cu scopul de a ”nu permite desfăşurarea în Moldova a unui scenariu asemănător celui din Ucraina”.

Deputatul face referinţă în solicitarea sa la rezultatele „referendumului” din 2006, când 97% dintre locuitorii regiunii transnistrene ar fi optat pentru obţinerea independenţei şi intrarea în componenţa Federaţiei Ruse. El se arată îngrijorat că România ar putea recurge la manevre militare pentru a anexa Republica Moldova.

„Având în vedere gravitatea situaţiei şi voinţa poporului RMN, rog să examinaţi chestiunea recunoaşterii independenţei Transnistriei cu posibilitatea integrării ulterioare în cadrul Federaţiei Ruse”, se arată în scrisoarea deputatului.

CITIȚI ȘI...