Top 6 grupe de alimente care te protejează de soare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Acțiunea razelor ultraviolete asupra pielii reprezintă una dintre cauzele îmbătrânirii premature a acesteia. Un lucru mai puțin cunoscut este faptul că, în afara cremelor de protecție solară, există și alimente care ajută organismul să facă față mai bine agresiunii soarelui.

Ridurile, odată formate, sunt ireversibile. A cheltui o avere pe creme-minune pentru a le corectă este o adevărată păcăleală. Se poate ameliora hidratarea pielii, se pot diminua petele pigmentare, însă ridurile, odată formate, rămân acolo.

Ceea ce ne stă în putere este să îmbunătățim aspectul printr-un tonus mai bun al pielii și să prevenim apariția de riduri premature.

Pe lângă creme și uleiuri care îți protejează pielea de ultraviolete, află că există și alimente care te ajută în acest sens. Acestea blochează razele soarelui prin antioxidantii pe care îi conțin.

Peștele bogat în omega 3
Alimentele care conțin această substanță, în special crustaceele și peștii, au puteri anti-inflamatorii deosebite. Studiile au arătat că acești compuși ajută la protejarea celulelor corpului de neplăcerile cauzate de soare. Alte studii au arătat că adăugând omega 3 în dieta ta poți să prevoii apariția cancerului de piele.

Legumele și fructele roșii și portocalii
Licopenul, un pigment natural, și carotenoidele, antioxidanți, care se găsesc în roșii și în alte produse de această culoare, ajută la protejarea pielii împotriva iritațiilor provocate de soare.

Ciocolata neagră

Ciocolata te poate proteja de arsurile provocate de razele soarelui. Menține pielea hidratată și stimulează circulația sângelui.

Legumele din familia cruciferelor
Broccoli, varza sau conopida conțin antioxidanți esențiali care îți ajută corpul. De asemenea, ajută la prevenirea cancerului în mai toate formele lui.

Legumele și fructele verzi
Daca este verde și cu frunze, șansele să te protejeze contra soarelui sunt mari. Ierburile proaspete precum pătrunjelul, busuiocul, salvia sau rozmarinul conțin și ele antioxidanți care te protejează de soare. Cele care sunt de un verde mai închis (spanacul sau sfecla) au astfel de elemente care nu fac altceva decât să-ți protejeze corpul.

Ceaiul verde și negru
Acestea două conțin polifenoli care pot opri dezvoltarea cancerului, limitând surplusul de sânge către zona canceroasă. Unele studii arată că ceaiul verde poate preveni apariția melanomului pe piele, iar alte studii spun că oamenii care beau o ceașcă de ceai pe zi au mai puține șanse să sufere vreodată de această boală.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...