Te pregătești de concediu? 8 lucruri pe care trebuie să le faci înainte de a pleca în vacanţă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Înainte de a pleca în concediu, este posibil să fiţi atât de concentraţi să împachetaţi toate lucrurile de care aveţi nevoie în vacanţă, încât să uitaţi să luaţi toate măsurile necesare pentru a lăsa casa în siguranţă.

Protecţia casei este o preocupare constantă a fiecărei persoane, cu atât mai mult în perioada vacanţelor. Mary Cecchini, fondatoarea Living Big, o companie care creează poveşti inspiraţionale pentru femei, spune că nu trebuie să plecaţi niciodată de acasă fără să vă luaţi câteva măsuri de siguranţă, scrie rd.com.

Achitaţi-vă facturile

Dacă nu plătiţi facturile online, programaţi achitarea acestora înainte de a pleca în concediu. „Nu îmi place să mă conectez la conturile bancare sau la cardurile de credit când folosesc Wi-Fi gratuit din motive de securitate“, spune Patti Reddi, expert în călătorii.

Notificaţi banca înainte de plecare

„Îmi pare rău, cardul dumneavoastră a fost respins“, nu este o frază pe care doriţi să o auziţi după ce aţi savurat o cină în vacanţă. Banca ar putea bănui o încercare de fraudă dacă vede o activitate neobişnuită, cum ar fi plăţi repetate în ţări diferite“, spune Reddi.

Asiguraţi-vă alimentele necesare pentru când vă întoarceţi

Un frigider gol nu este ceea ce vă doriţi să vedeţi atunci când vă întoarceţi din vacanţă. „Păstrez în congelator alimente care pot fi încălzite a doua zi după ce ne întoarcem sau până când avem timp să mergem la un magazin alimentar“, spune Heather Delaney Reese, blogger de călătorii.

Reglaţi termostatul

„Specialiștii recomandă reglarea temperaturii în casă cu aproximativ 10 până la 15 grade mai mult decât cea din exterior“, spune Richard Ciresi. Acest lucru va împiedica apariţia mucegaiului. Dacă plecaţi în călătorie pe timp de iarnă, rugaţi un vecin să pornească robinetele, astfel încât conductele să nu îngheţe.

Ascundeţi bunurile de valoare

Cel mai bun loc pentru a ascunde obiectele de valoare sunt obiecte simple, cum ar fi o cană sau o chitară, unde hoţii nu s-ar gândi să caute, spune Emily Long, expert în siguranţa locuinţelor. „Pentru bunuri mai mari şi mai scumpe, folosiţi un seif. Cele mai bune opţiuni sunt, în general, cele securizate pe un perete, astfel încât să nu poată fi mutate“, spune Long. Ascundeţi seifurile mobile într-un dulap. „Există, de asemenea, o serie de seifuri inteligente care utilizează acces biometric şi trimit alerte de securitate către smartphone-ul dumneavoastră dacă cineva încearcă să le deschidă“, adaugă Long.

Nu lăsaţi cheile de rezervă la vedere

„Nu ţineţi seturi suplimentare de chei la vedere“, avertizează expertul. Strângeţi toate cheile de rezervă pe terasă, pervazuri sau în vase de flori. Daţi un set unui vecin sau prieten de încredere, în cazul în care este nevoie să intre atunci când sunteţi plecat în vacanţă.

Programaţi luminile

O opţiune excelentă pentru a ţine pasul cu noile invenţii ar fi achiziţionarea unui sistem de iluminare care poate fi programat atunci când nu sunteţi acasă. „Setaţi-le să se deschidă noaptea în anumite camere, pentru a duce hoţii în eroare. Având lumina aprinsă în timpul zilei este un semnal că nimeni nu este acasă“, avertizează Long. Dacă doriţi să vă asiguraţi şi mai bine domiciliul, există instrumente care simulează umbrele membrilor familiei, atunci când nu sunteţi acasă.

Deconectaţi aparatele electrice

Înainte de a pleca, deconectaţi toate aparatele electrice, televizoarele, DVD playerele şi tot ce consumă curent atunci când nu le folosiţi. Dacă într-adevăr doriţi să economisiţi energie şi bani, cumpăraţi benzi avansate de putere. Banda va împiedica folosirea energiei electrice atunci când nu este utilizată.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...