Tatăl lui Marine Le Pen a criticat prestația fiicei sale din dezbateri: „Nu a fost la înălțime”

by Genko Genko

Jean-Marie Le Pen, tatăl candidatei extremei drepte la alegerile prezidențiale din Franța, Marine Le Pen, a apreciat că fiica sa, cu care s-a certat, nu a fost la înălțime în dezbaterea televizată de miercuri seară cu contracandidatul de centru Emmanuel Macron, relatează AFP.

„Sper că va câștiga campionul meu”, a afirmat tatăl lui Marine Le Pen, care susține candidatura fiicei sale în pofida relațiilor lor tensionate. Ea l-a îndepărtat pe tatăl său din partidul Frontul Național pe care Jean-Marie Le Pen l-a co-fondat în 1972.

Dar „dacă eram arbitru, aș fi spus că a fost un meci nul”, a adăugat tribunul de extremă dreaptă în legătură cu dezbaterea dură dintre cei doi candidați, cu câteva zile înainte de cel de-al doilea tur de scrutin de duminică.

„Cred că anturajul său a sfătuit-o în acest mod, sperând poate în colapsul psihologic al unui bărbat care nu a apărut neapărat ca fiind foarte solid”, a spus el pentru postul de radio RTL. „A fost poate avantajul lui Macron, și nu al lui Marine Le Pen, care poate nu a fost la înălțime”, a adăugat el.

Jean-Marie Le Pen a provocat o surpriză ajungând în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 2002. Dar adversarul de atunci, președintele Jacques Chirac, a refuzat să participe la o dezbatere cu el pentru a nu „aproba banalizarea urii și intoleranței”.

CITIȚI ȘI...