(TABEL) JO Soci 2014 au ajuns la sfârșit; cum arată clasamentul pe națiuni

by Genko Genko

Olimpiada de Iarnă din 2014, de la Soci, s-a sfârșit o dată cu finala de la hochei masculin dintre Canada și Suedia.

S-au impus canadienii, scor 3:0, și au câștigat aurul la fel ca și în 2010. Cu această victorie, selecționata ”Frunzei de Arțar” a ajuns la cel de-al 9-lea titlu olimpic în istorie.

Totuși nu canadienii s-au bucurat cel mai mult în ultima zi de Olimpiadă. Au făcut-o gazdele – rușii, care au mai obținut două titluri olimpice, la schi fond masculin și bob. Aceste două titluri au consolidat poziția Rusiei în fruntea clasamentului pe medalii.

Norvegia, ca întotdeauna, a avut o prestație excelentă și la această ediție, clasându-se pe poziția secundă a clasamentului pe națiuni.

Canada, țara care a câștigat cele mai multe titluri olimpice la Vancouver, în 2010, a trebuit să se mulțumească de această dată doar cu poziția a 3-a.

Iată cum arată clasamentul complet pe națiuni după încheierea Olimpiadei de la Soci:

gata

Independent vă mulțumește că ați fost alături de noi pe tot parcursul Jocurilor Olimpice, perioadă în care am dedicat peste 100 de articole Olimpiadei Albe, și vă promite că în următoarele zile va veni cu cele mai interesante statistici ale celei de-a 22-a ediții a Jocurilor.

CITIȚI ȘI...