Suferiţi de hipertensiune arterială? Iată 10 super-alimente care o vindecă

by Genko Genko

Hipertensiunea arterială este una din bolile secolului. Din fericire, aceasta poate fi ţinută sub control, cu un stil sănătos de viaţă şi cu o activitate fizică constantă. Ceea ce însă ajută la vindecarea acestei boli periculoase este alimentaţia sănătoasă.

Şi când se vorbeşte despre alimentaţie, nu se face referire doar la diferite diete sărace în sare, dar şi la anumite alimente care ajută foarte mult la menţinerea joasă a presiunii arteriale.

Independent vă va prezenta în continuare 10 din aceste alimente miraculoase:

Ciocolata amară
Pentru mulţi probabil e greu de crezut că ciocolata amară ar obţine primul loc într-un top al alimentelor anti hipertensiune arterială. Flavonoidele conţinute în hrana zeilor, cum mai e numită ciocolata neagră vasodilatoare foarte bune, extinzând vasele sangvine, ceea ce permite sângelui să circule mai uşor în organismul uman. S-a dovedit ştiinţific că la pacienţii hipertensivi, ciocolata amară reduce tensiunea arterială cu 5%. Totuşi, ce e în cantităţi mari de cele mai multe ori face rău, din care cauză nu trebuie să exageraţi, 10-15 grame de ciocolată amară pe zi este cantitatea potrivită.

Lupinul
Lupinul ocupă locul doi în rândul celor mai bune alimente care previn creşterea tensiunii arteriale. Acesta face parte din familia leguminoaselor şi este bogat în elemente specifice, care ajută mult în lupta împotriva hipertensiunii arteriale.

Fructe şi legume. Bananele
Fructele şi legumele sunt alimente bogate în potasiu, care e esenţial în combaterea hipertensiunii. Un fruct bogat în potasiu este şi banana. Potasiul are capacitatea de reglare a contracţiei fibrelor musculare, inclusiv şi a vaselor sangvine.

Cerealele
Cerealele sunt bogate în acid glutamic, o proteină vegetală care are capacitatea de a scădea tensiunea arterială.

Produsele lactate
De asemenea, laptele şi produsele derivate acestuia, contribuie la reducerea tensiunii arteriale. Toate produsele lactate conțin peptide bioactive, care exercită o activitate anti-hipertensivă semnificativă. Aceşti produşi sunt capabili de a inhiba acțiunea angiotensinei, un hormon peptidic vasoconstrictor responsabilă de creșterea tensiunii arteriale.

Leguminoasele
Leguminoasele ajută de asemenea la menţinerea tensiunii arteriale. Bogate în potasiu, aceste mai conţin şi o proteină, numită hidrolizat proteic, important pentru reducerea tensiunii arteriale şi prevenirea mai multor boli renale.

Nucile
Nucile sunt bogate în antioxidanţi şi acizi graşi nesaturaţi. Studiile științifice au arătat că acest fruct este capabil de a reduce tensiunea arterială ridicată cauzată în mare parte de stres şi oboseală mentală.

Peştele
Acizii graşi polinesaturaţi Omega 3, conţinuţi în peşte, pe lângă multe alte proprietăţi curative deja cunoscute, mai au şi posibilitatea de a controla tensiunea arterială şi ajută la prevenirea multor boli cardiovasculare.

Cartofii violet
Cartofii violet, de altfel şi foarte gustoşi, conțin un pigment natural bogat în fitochimicale, care într-adevăr ajută la reducerea tensiunii arteriale. Nu trebuie să uitaţi însă, că aceste substanțe benefice pot fi distruse de temperaturile ridicate în timpul gătitului, de aceea ar fi bine să nu fie fierte exagerat.

Sfecla roşie
După părerea mai multor cercetători ştiinţifici, sucul de sfeclă roşie este foarte benefic pentru scăderea tensiunii arteriale. Se pare că nitraţii conţinuţi în sucul de sfeclă roşie, odată ajunşi în cavitatea bucală intră în contact cu bacteriile de pe limbă transformându-se în nitriţi. Graţie acestei reacţii chimice, sucul de sfeclă roşie reuşeşte cu brio să combată hipertensiunea arterială.

CITIȚI ȘI...