SUA felicită UE cu ocazia Zilei Europei și îi mulțumesc pentru cooperarea privind Ucraina

by Genko Genko

Statele Unite ale Americii și-au reafirmat vineri, de Ziua Europei, ”angajamentul de a munci cot la cot cu partenerii și prietenii europeni” și i-au mulțumit Uniunii Europene pentru cooperarea sa în ceea ce privește Ucraina.

”Ne menținem cu fermitate angajamentul de a munci cot la cot cu partenerii și prietenii europeni și de a face să progreseze pacea și prosperitatea în lume și continuăm să sprijinim viziunea UE privind o Europă unită, pașnică, stabilă și democratică”, a semnalat secretarul de stat al SUA, John Kerry, într-un comunicat.

”Mulțumim UE pentru enorma sa cooperare în vederea sprijinirii poporului Ucrainei în dreptul său de a-și alege propriul viitor”, a adăugat oficialul american, făcând aluzie la sprijinul reciproc dintre Washington și Bruxelles în contextul crizei ucrainene.

John Kerry, care a specificat în comunicat că aceste declarații erau făcute și în numele președintelui Barack Obama, s-a referit de asemenea la oportunitățile pe care le va oferi viitorul acord de liber schimb transatlantic (TTIP).

Prin TTIP se va adânci alianța economică transatlantică, va crește bunăstarea economică pe ambele maluri ale Atlanticului și se va stabili un mod de a face afaceri care poate servi drept ”standard global”, a semnalat oficialul american.

”Forța noastră va veni din unitatea noastră”, a mai apreciat Joh Kerry, în mesajul de felicitare adresat UE cu ocazia Zilei Europei.

CITIȚI ȘI...