SUA au testat o rachetă balistică intercontinentală

SUA au testat o rachetă balistică intercontinentală

US Air Force a anunțat miercuri că a testat cu succes o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) Minuteman III lansată de la baza Vandenberg, California, transmite AFP.

Racheta a fost lansată la ora locală 05,26 (12,26 GMT), potrivit unui comunicat al Comandamentului forțelor aeriene americane.

„Un test este fiabil dacă racheta a fost lansată, dacă și-a încheiat cursa în interiorul unui culoar de securitate determinat, dacă echipamentele i-au funcționat corespunzător, dacă datele au fost primite și dacă zona sa de impact (…) corespunde țintei stabilite”, a adăugat Air Force Global Strike Command.

Deşi racheta „a atins ţinta preconizată”, testele şi analiza datelor nu vor fi publicate, adaugă comandamentul american.

Acest test, primul de la începutul anului, era prevăzut de mai mult timp.

În ciuda sfârşitului Războiului Rece, Statele Unite au încă sute de rachete Minuteman III în silozuri de lansare de pe tot cuprinsul ţării.

Pentru următorii 20 de ani, Air Force a planificat modernizarea rachetelor Minuteman III şi înlocuirea lor cu o nouă rachetă cunoscută doar sub numele de „Descurajare Strategică Terestră” sau GBSD, în engleză.

0