(STUDIU) Persoanele care consumă peşte săptămânal au o memorie mai bună

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Peștele este unul dintre alimentele pe care nutriționiștii le recomandă în orice situație, fie că vă doriți să slăbiți, fie că vă doriți să găsiți alternative sănătoase la alte tipuri de carne, fie că vreți să aveți o alimentație echilibrată din punct de vedere nutrițional. 

Potrivit unui studiu, publicat în American Journal of Preventive Medicine, persoanele care consumă peşte săptămânal au mai multă materie cenuşie în zona din creier responsabilă cu memoria, potrivit Time.

În cadrul studiului au participat 260 de voluntari. Ei au scris despre dieta pe care o au şi apoi au fost supuşi unor teste la RMN.

Cercetătorii au observat că persoanele care mâncau peşte fiert sau preparat la cuptor în fiecare săptămână aveau mai multă materie cenuşie, ceea ce înseamnă că aveau şi o memorie mai bună.

Cu toate acestea, studiul nu a arătat o legătură între cantitatea de materie cenuşie din creier şi nivelul de acizi graşi omega 3 din sângele subiecţilor.

Peștele, însă, trebuie consumat cu moderație, deoarece poate conține substanțe toxice. În general, este recomandat să consumați 2-3 porții de peste pe săptămână, în cadrul unei alimentații echilibrate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...