(STUDIU) Dacă pe Terra nu ar mai exista albine, atunci nici oamenii nu vor putea supraviețui

by Genko Genko

Într-un articol publicat de ”Vocea Rusiei”, se vorbeşte despre o amplă analiză făcută de către cei mai buni fizicieni din lume, prin care aceştia au încercat să demonstreze legătura strânsă între existenţa albinelor şi existenţa umană. Aceştia au demonstrat ceea ce, de fapt, a menţionat şi Albert Einstein: dacă ar dispărea brusc albinele, omenirea nu ar supravieţui mai mult de 4 ani fără aceste insecte.

De ce s-ar întâmpla acest lucru şi de ce existenţa omului depinde atât de mult de albine? Din cauza faptului că, odată cu dispariţia albinelor culturile de legume şi fructe nu ar mai fi polenizate, ceea ce ar duce mai întâi la încetarea creșterii fructelor şi legumelor, după care la dispariția lor totală.

Totodată, corpul albinelor este un bun asimilator de paraziţi şi viruşi care sunt recoltaţi de pe suprafaţa plantelor, iar în cazul în care albinele ar dispărea, aceşti paraziţi şi viruşi s-ar înmulţi vertiginos, aducând mari daune florei şi faunei. Astfel, dispariţia albinelor ar aduce la modificarea cu 80% a globului pământesc.

Ştiinţific, încă nu s-a descoperit o modalitate de polemizare a plantelor de către om şi prin urmare viaţa albinelor este vitală pentru umanitate, dar şi pentru întregul ecosistem.

CITIȚI ȘI...