(STUDIU) 5 motive pentru care trebuie să mănânci merele cu tot cu coajă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

La fel ca în cazul altor fructe, merele ar trebui să le mâncăm cu coajă, deoarece partea externă a acestor fructe conţine o mulţime de nutritive importante. Totodată, este important ca merele pe care le alegem pentru consum să fie organice, pentru a evita ca odată cu substanţele benefice care se găsesc în coajă, să consumăm şi pesticidele care se găsesc în special în coaja fructelor tratate cu diferite substanţe periculoase pentru sănătate.

Dacă nu aveţi posibilitatea să cumpăraţi mere ecologice, problema pesticidelor se poate rezolva cel puţin parţial, spălând bine fructele. Mărul este un fruct sănătos, dar mâncat cu coajă, acesta devine şi mai benefic pentru organism din mai multe motive:

1. Coaja conține cea mai mare parte a fibrei conţinute în măr, care este esențială pentru bunăstarea și regularitatea intestinele noastre. Un măr mâncat cu coajă conţine o medie de 4,4 grame de fibre şi doar 2,1 grame fără coajă.

2. Coaja conține, de asemenea, cele mai multe vitamine. Un măr cu coajă conţine o medie de 8,4 miligrame de vitamina C şi 98 Unități Internaționale (unitate de măsură pentru cantitatea de substanță a unui fruct, în funcție de efectul său asupra activității sale biologice) de vitamina A. În schimb un măr decojit, conţine doar 6,4 miligrame vitamine și 61 UI.

3. Coaja de mere conţine quercetin, un antioxidant cu multe proprietăți: Elimină problemele respiratorii, protejează memoria și conform ultimelor studii, pare a fi în măsură să combată deteriorarea țesutului cerebral, care în timp poate duce la dezvoltarea bolii Alzheimer sau a altor boli degenerative.
4. Coaja de mere conține substanțe considerate anti-cancerigene. Acestea sunt triterpenoide, care conform unui studiu din 2007 realizat de Universitatea Cornell „inhibă sau distrug celulele canceroase din culturile de laborator”, în special cele care se dezvoltă în ficat, colon şi de sân.
5. Te scapă de kilogramele în plus. Coaja mai conține acid ursolic, compus ce joacă un rol important în ţinerea ”în frâu” a greutăţii. Se pare că această substanță este capabilă să crească grăsimea maro în organism, considerată o „grăsime bună”, pentru că vă permite să ardeţi caloriile, reducând astfel riscul de obezitate.

Prin urmare, rămâne întotdeauna valabil vechea zicală „un măr (cu coajă) pe zi te ţine departe de doctor”!


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...