Sistemul antiaerian rus din Crimeea, suplimentat cu rachete S-400 și tunuri Panţîr-S

Sistemul antiaerian rus din Crimeea, suplimentat cu rachete S-400 și tunuri Panţîr-S

Rusia va continua să-și întărească și anul acesta capacitățile în flancul său sud-vestic, a declarat vineri generalul Aleksandr Dvornikov, comandantul trupelor din cadrul Districtului militar Sud al Federației Ruse, menționând în acest sens că sistemul de apărare antiaeriană din Crimeea va fi suplimentat cu baterii de rachete sol-aer S-400 și tunuri antiaeriene Panțîr-S, informează RIA Novosti și TASS.

Potrivit generalului rus, Moscova a reușit să-și consolideze în mod semnificativ potențialul de securitate pe această direcție, inclusiv datorită formațiunilor și unităților militare nou create în cadrul Diviziei motorizate 150 și Corpului 22 de armată, acesta din urmă staționând în prezent în Crimeea.

La ora actuală, sistemul de apărare antiaeriană din Crimeea este asigurat 100% cu cele mai moderne echipamente, a subliniat generalul Dvornikov într-un interviu acordat vineri agenției de presă oficiale TASS.

Pe aeroporturile militare din Crimeea (anexată de Rusia în 2014, n. r.) staționează avioane de luptă Su-30SM, elicoptere Ka-52 Alligator, Mi-28H Night Hunter, pregătite să efectueze misiuni de luptă, a afirmat comandantul forțelor Districtului militar Sud, precizând că în peninsulă se află deja sisteme de rachete sol-aer S-400 Triumf și tunuri antirachetă Panțîr-S, urmând ca numărul acestora să fie suplimentat.

La mijlocul lunii ianuarie, agențiile de presă ruse informau despre un exercițiu în Crimeea cu desfășurarea de sisteme de rachete S-400 pe poziții neamenajate.

În 2017, peste 20 de formațiuni și unități militare din Rusia au fost echipate cu arme noi. În prezent, ponderea noilor dotări cu arme în cadrul Districtului militar Sud depășește 63%, urmând ca această proporție să ajungă la 70%, potrivit generalului rus.

0