Rusia vrea un nou summit pe tema conflictului separatist din estul Ucrainei

by Genko Genko

Rusia doreşte o nouă reuniune cu liderii Franţei, Germaniei şi Ucrainei pe tema conflictului separatist ucrainean, anunţă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Lavrov a declarat joi că a luat legătura cu miniştrii de Externe din Franţa şi Germania pentru a le propune o nouă rundă de negocieri în cursul săptămânii viitoare, „în scopul evitării deteriorării situaţiei în estul Ucrainei”, unde este în vigoare un armistiţiu din 15 februarie.

Solicitarea Moscovei intervine în contextul în care Parlamentul de la Kiev a aprobat marţi un proiect care prevede acordarea unui statut special regiunilor separatiste abia după desfăşurarea alegerilor regionale, organizate de Administraţia prooccidentală Petro Poroşenko.

Moscova susţine că iniţiativa Kievului încalcă termenii Acordului de la Minsk, semnat pe 12 februarie de liderii Rusiei, Ucrainei, Germaniei şi Franţei.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014 în regiunile Doneţk şi Lugansk, s-a soldat până acum cu peste 6.000 de morţi.

CITIȚI ȘI...