Rusia a trimis un nou „convoi umanitar” în Ucraina

by Genko Genko

Peste 170 de camioane din Rusia transportând aproape 2.000 de tone de ajutor umanitar au trecut joi graniţa cu Ucraina îndreptându-se spre regiunile separatiste proruse Doneţk şi Lugansk.

Noul ajutor umanitar constă în special în alimente, medicamente, materiale de primă necesitate, materiale de construcţii, scrie sursa citată, adăugând că pentru prima dată, în componenţa convoiului umanitar au fost incluse şi camioane cu alimente şi medicamente din partea filialei din Moscova a Crucii Roşii, scrie Agerpres.

De la mijlocul lunii august, Rusia a trimis în estul Ucrainei, teritoriu controlat de insurgenţii proruşi, peste 25.000 de tone de ajutor umanitar, precizează RIA Novosti.

Potrivit Unian, niciunul din aceste convoaie nu a fost inspectat de partea ucraineană sau de Crucea Roșie. De fiecare dată, Ucraina a atras atenția că, prin trimiterea acestor „convoaie umanitare”, cu un conținut necunoscut și fără acordul și permisiunea autorităților de la Kiev, Rusia încalcă legislația ucraineană și internațională.

Surse din Consiliul ucrainean pentru Securitate și Apărare susțin că toate aceste „convoaie umanitare” trimise în teritoriile controlate de separatiști conțin în principal arme și muniții pentru aceștia.

CITIȚI ȘI...