Rosselhoznadzor a găsit în laptele rusesc var, ghips, săpun și acid boric

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După ce au fost sancționați de patenerii externi, producătorii ruși de lapte se descurcă cum pot. Unii din ei recurg însă la acțiuni mai puțin legale. În urma unui control, serviciul sanitar al Federației Ruse, Rosselhoznadzor, a constatat că producătorii adăugă în lapte nu doar apă, dar și amidon, săpun, cretă, var, acid boric și chiar ghips.

Agenția rusă de reglementare în domeniul alimentar, Rosselkhoznadzor, a studiat metodele producătorilor de falsificare a laptelui și a produselor lactate. Astfel, specialiștii ruși au constatat că producătorii de lactate folosesc mai multe metode ilegale „pentru falsificarea sau evitarea acidificării rapide”. Interesant este însă faptul că toate aceste adausuri nu protejează produsul de acidificare, potrivit ntv.ru.

„Scopul falsificării este obținerea de profituri ilegale prin reducerea costurilor de producție ca urmare a înlocuirii neautorizate a materiei prime biologice valoroase cu materie primă mai puțin valoroasă. Cele mai multe metode moderne de falsificare se rezumă la schimbări tehnologice, utilizarea de materii prime ieftine și ajustarea parametrilor fizico-chimici”, au constatat specialiștii ruși.

Potrivit studiului, metodele de falsificare a produselor lactate în ultimii doi sau trei ani, nu s-au schimbat. În smântână este adesea adăugat iaurt, brânză degresat, ulei vegetal, proteine ​​din soia, lapte de calitate proastă, amidon, arome și stabilizatori. Grăsimi vegetale sunt, de asemenea, adăugate în caș, unt și cașcaval.

Cel mai frecvent pentru falsificarea produselor lactate sunt folosiți aditivi ieftini de ulei de palmier, sâmburi de palmier, cocos și soia – atât individual cât și în diverse combinații.

Astfel, falsificatorii obțin nu doar profituri ilegale, dar și favorizează o concurență neloială, plasând producătorii onești într-un dezavantaj.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...