Riscă 7 ani de închisoare pentru trafic de influență. Ar fi cerut 12.000 de euro și 22.000 de lei pentru mușamalizarea unui dosar civil

Riscă 7 ani de închisoare pentru trafic de influență. Ar fi cerut 12.000 de euro și 22.000 de lei pentru mușamalizarea unui dosar civil

O femeie din capitală a fost reținută de ofițerii CNA și procurorii anticorupție, fiind suspectată de trafic de influență. Bănuita ar fi pretins de la un bărbat, timp de doi ani, 12.000 de euro și 22.000 de lei sub pretextul că ar avea influență asupra unor judecători din cadrul judecătoriei Botanica și că îi poate determina să adopte o decizie favorabilă într-un dosar civil.

Potrivit denunţătorului, femeia i-ar fi promis că poate să-i soluţioneze problema legată de confirmarea dreptului de proprietate asupra unui apartament din Chişinău. Timp de doi ani însă, problema a rămas nesoluţionată, iar femeia ar fi primit de la denunţător 12.000 de euro pentru pretinsa mituire a judecătorilor. În realitate, bănuita şi-ar fi însuşit banii, estorcând, în continuare, alte 22.000 de lei.

Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru trafic de influenţă, iar dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă până la 7 ani de închisoare. Ieri, ofiţerii CNA şi procurorii au percheziţionat biroul de serviciu al bănuitei de unde au ridicat mai multe probe relevante pentru cauză, inclusiv procuri, titluri executorii şi ştampile cu semne evidente de falsificare.

În prezent, bănuita se află în izolatorul CNA, fiind reţinută pentru 72 de ore.

Urmărirea penală se desfăşoară sub conducerea Procuraturii anticorupţie.

0