Renato Usatîi a explicat de ce nu a ținut un discurs la protestul din 6 decembrie

by D M

Liderul Partidului Politic Partidului Nostru a explicat la emisiunea Cutia Neagră de la TV8 de ce nu a ținut un discurs la protestul din 6 decembrie. Renato Usatîi a declarat că evenimentul a fost unul împotriva uzurpării puterii în stat, împotriva corupției, dar prezența și-au făcut-o politicieni care tocmai au alimentat acest flagel și care demult trebuia să stea la pușcărie. Mai mult, aceștia figurau în lista vorbitorilor. El a spus că nu a vrut să stea alături de ei, dar și pentru că cea mai viabilă soluție pentru a îndeplini principala revendicare a oamenilor adunați în PMAN, organizarea alegerilor parlamentare anticipate, era utilizarea Articolului doi din Constituție, care spune că puterea aparține poporului și în baza căruia președintele ales ar fi putut semna primul decret de dizolvare a parlamentului. Cu toate acestea, liderul Partidului Nostru a menționat că nu acuză organizatorii mitingului pentru scenariul în baza căruia s-a desfășurat manifestația, admițând în lista celor care urmau să ia cuvântul foști și actuali aliați ai lui Plahotniuc, dar care acum se arată mari luptători pentru democrație, și că va organiza propriul protest la care va prezenta planul de dizolvare a Legislativului, cel mai corupt din istoria țării.

Am îndemnat toți cetățenii să participe la acest protest, deoarece a fost un protest contra uzurpării puterii în stat, contra corupției, contra simbolului corupției “Kuliok-Igor Dodon”. Le mulțumesc cetățenilor care au participat la acest protest, dar când am pornit din Germania, am discutat cu cei din PAS, trebuia să vorbesc eu, primarul din Vulcănești, Victor Petrioglu, Elena Grițco, Nina Cereteu, primarul de Drochia. Am întrebat care este scenariul, cine va mai participa și am văzut unele partide…, cineva din partea PD-ului și cineva din partea PRO-Moldova. Vladimir Plahotniuc a organizat o grupare criminală care se numea PD, dar astăzi, deja, care-s cu trei căciuli schimbate și sunt “Pentru Moldova”, care-s “PRO Moldova”, dar pentru mine e “PD”. Când am văzut că Filip cheamă oamenii la protest, m-a durut inima. Pașa Filip ar fi trebuit să scrie rudelor să îi aducă colete la închisoare, dacă eu aș fi la putere”, a mai spus Usatîi și a adăugat că interzis prin lege ar trebui și Partidul „ȘOR”.

Am declarat și în campania electorală că avem cu Maia Sandu aceleași scopuri, dar metode de luptă diferite. Tot ce se întâmplă azi în Parlament, în afara Parlamentului, e predominant scenariul lui Igor Dodon. Maia Sandu se așază la masă să joace în cărți cu șuleri. N-are ea nicio șansă să învingă un șuler ca Dodon care are astăzi zeci de șuleri care l-au deservit pe Plahotniuc și astăzi, dacă nu le dai peste mână …Eu în campania electorală spuneam foarte sincer că da, în Articolul doi din Constituție scrie că puterea aparține poporului și bazându-mă pe Articolul doi din Constituție aveam să organizez cetățenii, ca ceea ce a fost în PMAN, și primul meu decret în calitate de președinte era dizolvarea Parlamentului.”

Tot cu referire la mitingul din 6 decembrie, Renato Usatîi a spus că printre vorbitori s-au numărat și politicieni care continuă să dezbine societatea și care nu au fost altceva decât niște destabilizatori.

Astăzi, visul meu este să nu mai dezbine oamenii în moldoveni, români, ruși, găgăuzi, bulgari. Să fie dezbinați doar în două categorii cetățenii RM: oameni cinstiți și hoțomani. Corupția nu are naționalitate. Corupția nu are treabă nici cu limba noastră, nici cu limba voastră și astăzi când iese Țîcu și spune că nu-i problema Șor, Plahotniuc…Dacă într-adevăr este un protest contra corupției…Dar Țîcu a ieșit la acest protest ca un destabilizator.

Amintim că Maia Sandu și-a setat unul dintre obiective, după câștigarea alegerilor prezidențiale, dizolvarea parlamentului și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Aceasta a fost și singura solicitare a liderului PPPN, Renato Usatîi, în schimbul susținerii oferite liderul PAS în al doilea tur de scrutin prezidențial.

sursa: ru1.md

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu