Putin și Merkel se vor întâlni în Brazilia

by Genko Genko

Finala Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia a devenit prilej de întâlniri politice la nivel înalt. Cu ocazia ultimului meci de la Turneul Final, la Rio de Janeiro va avea loc o întâlnire între cancelarul german Angela Merkel și președintele Rusiei, Vladimir Putin.

„Planificăm întâlniri bilaterale cu liderii unor ţări care vor fi prezenţi la finala Cupei Mondiale”, a anunţat Iuri Uşakov, principalul consilier al Kremlinului pentru politică externă, în cursul unei conferinţe de presă.

„Lista încă nu a fost întocmită, dar presupun că ar fi vorba despre Germania şi alte ţări. Vom avea întrevederi neoficiale”, a spus el.

Vladimir Putin avea programată vizita în Brazilia de mai mult timp, întrucât el începe astăzi un turneu în America Latină, pentru a participa la summitul marilor state emergente din BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud).

Totodată, liderul de la Kremlin urmează să participe la ceremonia de închidere a Cupei Mondiale, în cursul căreia preşedintele Braziliei, Dilma Roussef, va preda ştafeta organizării ediţiei din 2018 omologului său rus.

În timp ce calificarea Germaniei în finala competiției din Brazilia a determinat-o pe Merkel să-și introducă în agendă o vizită în Brazilia, acolo unde va susține din tribunele stadionului „Maracana” selecționata antrenată de Joachim Low.

CITIȚI ȘI...