În primul trimestru al anului 2015, volumul producţiei în industria alimentară a crescut cu 11%. Volumul producţiei a crescut în special la prelucrarea şi conservarea fructelor şi legumelor, fabricarea produselor din cacao, a ciocolatei şi a produselor zaharoase, informează Biroul Naţional de Statistică (BNS).
În total, industria a înregistrat o creştere a volumului producţiei cu 7,7% față de perioada similară a anului trecut.
Industria extractivă a înregistrat o creştere a volumului producţiei cu 10,2%, în timp ce industria prelucrătoare a urcat cu 8,6%, ceea ce a determinat majorarea indicelui general de producţie pe ţară cu 5,9%, conform BNS.
În primul trimestru al anului, industria alimentară în ansamblu a înregistrat o creştere de 11%. Volumul producţiei a crescut în special la prelucrarea şi conservarea fructelor şi legumelor cu 52,2% și fabricarea produselor din cacao, a ciocolatei şi a produselor zaharoase cu 19,0%.
În acelaşi timp s-au înregistrat reduceri ale volumului de producţie la distilarea, rafinarea şi mixarea băuturilor alcoolice cu 51,9% și prelucrarea şi conservarea peştelui, crustaceelor şi moluştelor cu 32,2%.
Cât priveşte sectorul energetic, acesta a urcat cu 7,1%, datorită creşterii producerii energiei electrice şi furnizării de abur şi aer condiţionat.