Primarul de Slaviansk: Locuitorii nu doresc federalizarea Ucrainei

by Genko Genko

Nelly Ștepa, primarul orașului Slaviansk, unul dintre principalele puncte în care se desfășoară manifestații pro-ruse, a declarat pentru postul rus de televiziune ”TV Rain” că cetățenii orașului nu doresc federalizrea Ucrainei.

Ștepa a lăsat de înțeles că cetățenii orașului Slaviansk au fost duși în eroare de către cei care au ocupat sediul poliției locale și au opus rezistență Serviciilor Ucrainene de Securitate.

”Când au venit în oraș ne-au spus că sunt cetățenii noștri, că ne susțin, că tot ce cer ei este organizarea unui referendum, nimic mai mult. Iar acum spun că reprezintă o cu totul altă organizație. Nimeni nu mai înțelege cine sunt ei și pe cine reprezintă” a declarat edilul.

Ștepa a mai spus că după ce locuitorii au văzut cum se comportă indivizii înarmați care au preluat controlul orașului, nu se mai gândesc la federalizare, ideea aceasta pierzând din susținerea populației.

”Astăzi nu prea mai există locuitori care să-și dorească federalizarea. Dacă până la declanșarea violențelor erau 50-60% care pledau în favoarea acestei opțiuni, atunci astăzi numărul lor este mult mai mic. Pentru federalizare mai pledează cei 500 de oameni care ocupă sediul poliției și alte 2-300 de pe baricade. În rest, după ce au văzut focuri de armă, morți, sânge și foc, cetățenii nu-și mai doresc așa ceva”.

CITIȚI ȘI...