Primăria capitalei sistează lucrările de demolare a Cinematografului „Gaudeamus”

Primăria capitalei sistează lucrările de demolare a Cinematografului „Gaudeamus”

După un week-end cu proteste, Primăria municipiului Chișinău, anunță sistarea lucrărilor de demolare a clădirii fostului Cinematograf „Gaudeamus”. Asta chiar dacă, acoperișul clădirii a fost deja decupat, iar buldozerele au demolat deja și o parte din pereți.

Potrivit dispoziției viceprimarului Nistor Grozavu, decizia de sistare a lucrărilor a fost luată ca urmare a acțiunilor de protest organizate de un grup de cetățeni, nemulțumiți de demolarea clădirii fostului Cinematograf „Gaudeamus” și „în urma interpelării domnului Andrei Năstase, primar ales al municipiului Chișinău”, se arată într-o notă a Primăriei.

Este de menționat că anterior, Primăria capitalei asigura că lucrările de demolare a imobilului cu suprafața de 1.007,5 metri pătrați se execută autorizat, conform autorizației de desființare din 22 martie 2018. Clădirea din strada Vasile Alecsandri, 4 este proprietate privată a unui agent economic, începând cu anul 2004.

De asemenea, la data de 27 februarie curent, Primăria municipiului Chișinău a eliberat Certificat de Urbanism pentru elaborarea Planului urbanistic zonal pentru terenul din str. Vasile Alecsandri, 4, pentru amplasarea unui complex rezidențial și operarea de modificări în regulamentul local de urbanism și atribuirea codului de reglementare urbanistică de tipul „R” (rezidențială).

0