Premierul Tsipras a vizitat orașul Mati, distrus de un incendiu săptămâna trecută

Premierul Tsipras a vizitat orașul Mati, distrus de un incendiu săptămâna trecută

Premierul grec Alexis Tsipras a vizitat orașul Mati luni, pentru prima dată de la incendiul devastator ce a izbucnit în acea zonă săptămâna trecută și care s-a soldat cu cel puțin 91 de morți, potrivit televiziunii de stat ERT, citată de Reuters.

Focul a izbucnit lunea trecută în staţiunea de coastă, care se află la 30 km est de Atena. În total, 25 de persoane sunt încă date dispărute şi 28 de trupuri neînsufleţite trebuie să fie identificate, indica duminică brigada de pompieri.

Tsipras şi-a asumat întreaga responsabilitate politică pentru dezastru şi a promis o serie de schimbări, inclusiv combaterea acţiunilor de construire ilegală şi hazardată despre care se crede că ar fi contribuit la agravarea incendiilor.

Şeful guvernului grec a fost însă criticat de către partidele de opoziţie din cauza modului de gestionare a crizei şi pentru că nu a apărut public în rândul victimelor după ce a dispărut din viaţa publică timp de trei zile, până vineri.

Vizita lui Tsipras a durat circa o oră, timp în care s-a întâlnit cu pompieri, militari şi localnici, potrivit ERT.

În cursul serii de luni, grecii sunt aşteptaţi să se strângă în faţa parlamentului pentru a aprinde lumânări în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în incendiu.

0