PPDA cere tragerea la răspundere a lui Igor Dodon pentru trădate de patrie și suspendarea lui din funcție

by D M

Echipa de jurişti a Platformei DA pregăteşte setul de acuzaţii care i se vor aduce lui Igor Dodon pentru trădare de patrie. Despre aceasta anunţă deputatul Dinu Plângău, care subliniză că în pregătire este şi un proiect prin care se va iniţia suspendarea preşedintelui Igor Dodon, pentru acte ce încalcă Constituţia Republicii Moldova.

„Totodată, pregătim demersurile necesare care vor fi adresate Serviciului de Informaţii şi Securitate prin care vom solicita informaţii ce se referă la implicarea serviciilor inteligente ale Federaţiei Ruse în treburile interne ale Republicii Moldova, solicitând în mod imperativ contracararea activităţii acestora pe teritoriul Republicii Moldova. Întreprinderea unor acţiuni concrete în acest sens este imperios necesar în contextul campaniei electorale”, scrie Dinu Plîngău.

Amintim că,  o investigaţie publicată astăzi de Centrul Dossier şi Rise, care arată că Igor Dodon, care ar fi utilizat numele de Kremlinovici într-un chat cu mai mulţi politicieni şi oameni de afaceri, discută des şi trimite documente confidenţiale unei echipe de la Kremlin, denumită „secţia moldovenească”.

În acest sens, Dinu Plîngău spune că PPDA va documenta dacă Igor Dodon nu a divulgat secrete de stat sau informaţii ce ar prejudicia securitatea statului.

„În acelaşi timp, deputaţii Platformei DA reamintesc tuturor fracţiunilor parlamentare că proiectul de Hotărâre pentru crearea unei Comisii speciale de anchetă prin care se va investiga acţiunile de corupţie şi alte fapte ilegale comise de Igor Dodon aşteaptă să fie votat”, aminteşte Plîngău.

 

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu