Poziția Platformei DA privind referendumul din Chișinău

Poziția Platformei DA privind referendumul din Chișinău

Platforma Demnitate și Adevăr nu va participa la referendumul de demitere a primarului suspendat, Dorin Chirtoacă, care va avea loc pe 19 noiembrie.

Potrivit liderului formațiunii, Andrei Năstase, „Platforma DA nu intră în jocul murdar al binomului de acaparare a Chisinaului, iar locuitorii capitalei, fiind bine informați și lucizi, vor decide singuri în ce mod vor actiona: Vor participa sau nu la referendum; Vor vota pro sau contra”.

„Evident, Primăria Chișinpu este la ora actuala obiect de troc al binomului criminal Plahotniuc-Dodon. Ideea de referendum în Chișinău, lansată de societatea civilă și blocată de justiția lui Plahotniuc este astăzi profanată de acesta, de Dodon și Ghimpu și transformată în jocuri politicianiste, în care Platforma Demnitate și Adevăr nu participă”, a declarat Năstase în cadrul unei conferințe de presă.

El a mai spus că „soluția cea mai bună pentru deblocarea situației ar fi demisia de onoare a lui Chirtoacă, organizarea unor alegeri libere pe care să și le adjudece un candidat comun al forțelor antioligarhice, pro europene și reformatoare, cu sprijinul masiv al locuitorilor municipiului”.

0