Patru ședințe de judecată pe dosarele penale pornite de CNA planificate pentru ședințe de judecată în această săptămână

Patru ședințe de judecată pe dosarele penale pornite de CNA planificate pentru ședințe de judecată în această săptămână

Pentru această săptămână, pe dosarele Centrului Național Anticorupție au fost planificate patru ședințe de judecată. Este vorba despre dosarele fostului președinte al Federației moldovenești de baschet, fostului președinte al raionului Criuleni și două ședințe în dosarul „vama Leușeni”. În prezent, CNA gestioneazăun număr de 744 de dosare penale. Doar în ultima săptămână, de către Direcția urmărire penală au fost pornite nouă cauze penale.

Un număr de 596 de materiale au fost înregistrate în cancelaria Centrului. O analiză strategică și două operaționale au fost finalizate săptămâna trecută. În aceeași perioadă, 11 rapoarte de expertiză anticorupție au fost remise autorilor, alte 23 aflându-se la examinare.

Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a efectuat patru investigații financiare și a sesizat mai multe entități bancare în vederea identificării bunurilor provenite de infracțiuni.

În prezent, 13 persoane se află în izolatorul CNA, 11 – în penitenciar și 18 – în arest la domiciliu.

La linia națională anticorupție au fost înregistrate 48 de apeluri, dintre care șase sunt de competența CNA.

Săptămâna trecută, ofițerii CNA au organizat 11 instruiri pe subiectul legii integrității, iar începând de azi urmează să aibă loc alte 12 instruiri pentru funcționarii din cadrul ASP, DIP și AIPA.

Timp de o săptămână, CNA a eliberat 108 certificate de cazier.

.

0