Pasager debarcat din avion și interogat timp de zece ore pentru un selfie postat pe o rețea de socializare

Pasager debarcat din avion și interogat timp de zece ore pentru un selfie postat pe o rețea de socializare

Un pasager a fost debarcat dintr-un avion indian și interogat timp de aproape zece ore de către forțele de ordine, după ce a postat un selfie pe Snapchat însoțit de sintagma „terorist la bord”. Tânărul Yogvedant Poddar, în vârstă de 21 de ani, apărea în imagine cu fața pe jumătate acoperită de o batistă.

Poza era însoțită de cuvintele „Terorist la bord, frâng inimile femeilor”. Unul dintre pasagerii așezat în spatele tânărului, a văzut mesajul și a sesizat echipajul aeronavei. Incidentul a avut loc luni, avionul aparținând companiei Jet Airways și care efectua un zbor pe ruta Calcutta-Bombay.

Întors la sol, tânărul a fost interogat timp de aproape zece ore înainte de a fi eliberat fără a fi formulate acuzaţii împotriva sa.

„L-am intervievat exhaustiv. Nu am descoperit nicio legatură cu mişcările teroriste. Era un mesaj destinat exclusiv prietenilor săi, fără intenţia de ameninţa sau de a dăuna cuiva”, a declarat pentru AFP Avvaru Ravindranath, un responsabil din cadrul poliţiei din Calcutta.

Într-un comunicat, compania Jet Airways a precizat că un pasager a fost „debarcat din motive de securitate”. „Avionul a plecat spre destinaţie cu un alt orar, după verificările necesare”, a adăugat compania.

Industria aeriană extrem de competitivă din India a cunoscut un boom în ultimii ani, impulsionată de apariţia unei clase de mijloc care călătoreşte mai mult. Transportul aerian a crescut cu aproximativ 20% pe an în aceasta ţară, cu 1,25 de miliarde de locuitori.

0