O nouă lovitură pentru Moscova: Cel mai mare fond privat de investiții se retrage din Rusia

by Genko Genko

Grupul american Blackstone, cel mai mare fond privat de investiţii, a renunţat la Rusia, ceea ce scoate în evidenţă modul în care investitori importanţi din Occident se retrag din această ţară, potrivit unui articol apărut luni în Financial Times, care citează surse ce au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Blackstone a încercat să găsească tranzacţii în Rusia, după ce cofondatorul Stephen Schwarzman s-a alăturat în urmă cu trei ani boardului Fondului rus de investiţii directe, ce gestionează fonduri de zece miliarde de dolari.

Compania l-a angajat pe Dmitri Kushaev, fost şef al diviziei de investiţii bancare din Rusia al ING în funcţia de consilier principal, pentru a sprijini tranzacţiile de pe piaţa rusă. Dar Blackstone, care nu are un sediu în Rusia, a decis să nu reînnoiască contractele consultanţilor săi din ţară.

Decizia companiei americane este determinată de faptul că nu a reuşit să găsească oportunităţi adecvate de investiţii în ultimii trei ani, susţin sursele.

Luna aceasta, DMC Partners, un fond privat de investiţii înfiinţat de trei foşti directori ai băncii americane de investiţii Goldman Sachs, a fost închis din cauza activităţii slabe. Şi BERD, care a sprijinit în ultimii 30 de ani activitatea unor fonduri private de investiţii în Rusia, şi-a suspendat investiţiile în această ţară.

Blackstone gestionează pe plan global active de 279 miliarde de dolari.

CITIȚI ȘI...