O maladie „misterioasă” și-a făcut apariția în Nigeria; Victimele mor în 24 de ore

by Genko Genko

O boală „misterioasă” a ucis 18 persoane până acum în sud-vestul Nigeriei. Din 23 de persoane care s-au îmbolnăvit, 18 au murit deja. Victimele au decedat brusc, la numai 24 de ore de la infectare.

Misterioasa boală a apărut la începutul săptămânii în orașul Ode-Irele din statul Ondo, în nord-vestul Nigeriei. Primele patru victime s-au îmbolnăvit între duminică și luni și au murit în 24 de ore. Autoritățile din Nigeria dau asigurări că misterioasa maladie nu s-a răspândit în afara orașului.

Un lider local a declarat că boala este urmarea „mâniei divine”, pentru că un grup de tineri ar fi pângărit altarul unei zeități a locului, Molokun.

Simptomele bolii sunt dureri de cap, pierderi de cunoștință și în greutate, tulburări de vedere, urmate de moartea în 24 de ore.

OMS a confirmat simptomele descrise și a anunțat că, din informațiile de care dispune, 13 din 14 cazuri de care are cunoștință s-au soldat cu deces.

Testele efectuate până în prezent nu au indicat prezența vreunui virus, în special Ebola. Febra hemoragică, de origine virală, a făcut peste 10.600 de victime cu precădere în trei țări din Africa de Vest: Liberia, Sierra Leone și Guineea.

CITIȚI ȘI...