Nuland: Corupția este ucigașul democrației

by Genko Genko

”Corupția este ucigașul democrației, și este în interesul tuturor cetățenilor Republicii Moldova să depună eforturi comune pentru a stârpi acest flagel”. Declarația îi aparține Asistentului pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland și a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă comune, alături de Ministrul de Externe de la Chișinău, Natalia Gherman.

”Moldova înregistrează progrese în drumul său către democratizare, iar faptul că în curând toți cetățenii moldoveni, inclusiv cei din Transnistria și Găgăuzia vor circula în curând liber în Europa, este un rezultat al acestor progrese” a declarat Nuland.

”Toți moldovenii trebui însă să-și conjuge eforturile pentru a continua reformele, în justiție, în economie, în lupta cu corupția. Corupția este ucigașul democrației, și este în interesul tuturor cetățenilor Republicii Moldova să depună eforturi comune pentru a stârpi acest flagel” a adăugat oficialul american.

Asistentul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland, a fost însoțită la Chișinău de adjunctul asistentului secretarului Apărării al SUA, Evelyn Farkas, directorul pentru politici, planificare şi parteneriat în cadrul Comandamentului Forţelor SUA din Europa, generalul-maior Randy Kee, și Ambasadorul SUA în Republica Moldova, William H.Moser.

CITIȚI ȘI...