Nicio deplasare la Moscova fără întrevedere cu Patriarhul. Igor Dodon, din nou, față în față cu Kiril

Nicio deplasare la Moscova fără întrevedere cu Patriarhul. Igor Dodon, din nou, față în față cu Kiril

După ce acum două luni a mers în prima sa vizită oficială la Moscova, după preluarea funcției de șef al statului, președintele Igor Dodon a mers din nou în capitala Federației Ruse. Și de această dată, președintele a avut o întrevedere cu Patriarhul Moscovei și Întregii Rusii, Kiril, care l-a felicitat repetat cu ocazia alegerii sale în funcția de președinte.

Mai mult ca atât, președintele Igor Dodon s-a „lăudat” pe pagina sa de Facebook că Patriarhul Kiril „l-a blagoslovit pentru începuturile bune în această funcție înaltă”. „M-am adresat Sanctității Sale cu rugămintea de a susține inițiativa privind crearea Platformei Civice de împăcare a locuitorilor ambelor maluri ale Nistrului. Patriarhul Kiril a susținut această inițiativă. Mai mult, Patriarhul a blagoslovit construirea unei noi biserici a sfântului Serghie de Radonej la Chișinău”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook unde a distribuit și o poză alături de Patriarhul Rusiei.

Nu în ultimul rând, președintele statului laic Republica Moldova, precizează că „credința ortodoxă este sufletul viu al poporului nostru”. „Credința ortodoxă – o piatră de bază a statalității și un fir viu, care pe parcursul multor secole a unit popoarele noastre. Noi, și în continuare, vom păstra cu sfințenie credința strămoșilor noștri”, a mai scris Igor Dodon.

17353298_1820156081558611_8589453254842690563_n

 

Foto: Igor Dodon/Facebook.com

0