Avocații lui Ilan Șor: „Primarul se descurcă foarte bine, chiar dacă e în arest la domiciliu”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Avocații lui Ilan Șor, învinuit de spălare de bani şi escrocherie în proporţii deosebit de mari, susțin că clientul lor continuă să-și îndeplinească atribuțiile de primar al Orheiului și gestionează cu succes problemele orașului. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă, după ce mai multe persoane l-au acuzat pe Șor că, aflat în arest la domiciliu, nu-și îndeplinește responsabilitățile și că ar fi transformat Primăria într-o filială a propriului holding.

Potrivit unuia dintre apărătorii lui Ilan Șor, procurorii Anticorupție au înaintat anterior demersuri privind suspendarea calității de primar în cazul clientului lor, însă acestea au fost respinse.

„În decizia de aplicare a măsurii preventive de arest la domiciliu nu există interdicții conexe cu privire la încetarea exercitării atribuțiilor de primar. Considerăm că Ilan Șor este îndreptățit legal să-și exercite toate atribuțiile de funcție. Prevederile legale ce indică că mandatul primarul uiîncetează înainte de termen pentru o perioadă de patru luni de zile nu sunt aplicabile lui Ilan Șor, deoarece dispozițiile emise de către acesta au trecut controlul Oficiului Teritorial Orhei al Cancelariei de Stat”, a comentat avocatul Iulian Balan, potrivit anticorupție.md.

Avocații au organizat conferința de presă inclusiv după ce un om de afaceri din Orhei a declarat la postul Pro TV că, fiind în arest la domiciliu, Ilan Șor le crează probleme antreprenorilor din localitate și că, de fapt, edilul ar fi luat credite pentru a deschide magazinele sociale și pentru lucrările de modernizare a orașului.

„Degeaba te duci acolo, nu mai deschizi nimic. Nu se vinde, nu se dă. Primarul general ne-a interzis să mai vindem ceva. S-a creat o atmosferă nemaipomenită în orașul Orhei. De frică, de datorii, de neeliberarea documentelor. Primaria nu lucrează, nu funcționează”, a comentat Victor Jantovan pentru postul de televiziune.

Șor este acuzat de spălare de bani şi escrocherie în proporţii deosebit de mari, infracţiuni care prevăd o pedeapsă de până la 15 ani închisoare. Dosarul pe numele său a fost transmis în judecată pe 24 august. Procuratura Anticorupție anunța că fostul șef al Consiliului de administrare al BEM ar fi obținut, prin înșelăciune, în perioada 4 noiembrie – 25 noiembrie 2014, peste cinci miliarde de lei de la Banca de Economii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...